Unguri si romani

ro
De la bun inceput vreau sa subliniez ca acest articol nu are legatura cu vreo ura sau dusmanie fata de etnicii maghiari din Romania sau unguri. Acest articol face referire la acei separatisti extremisti unguri ce defaimeaza Romania , istoria si teritoriul ei.
Din presa aflam ca un grup de unguri sub obladuirea unui parlamentar (ii pastrez anonimatul) vor sa-l omagieze pe Myklos Horthy, cel care (cine a invatat istorie stie) a adus atat suferinta si distrugere in Ardeal in timpul celui de-al doilea razboi mondial.
Pentru a edificata imaginea acestui criminal am sa redau in scris o “tortura” aplicata unor tarani din Ardeal ,dintr-un sat de munte ,la refuzul acestora de a le permite trupelor horthyste deportarile in lagarile de munca a persoanelor evreiesti. Sub comanda lui Horthy femei, copii si batrani au fost mitraliati unul cate unul.
Cei lasati in viata au fost schingiuiti si torturati ca-n evul mediu. Un exemplu edificator este acela in care au fost spanzurati la marginea unui drum un grup de barbati care s-au opus deportarilor. Moartea prin spanzurare e o moarte cruda, iar faptul ca le-au fost taiate organele genitale si bagate in gura ne spune doar ca atrocitatea nu avea limite.
Extremistii de dreapta unguri incearca sa reabiliteze numele lui Myklos Horthy argumentand faptul ca majoritatea lucrurilor spuse despre el ar fi fabricatii comuniste, lucru infirmat de oamenii (martori) ai acelor vremuri, persecutati de aceasta fiara si armata lui.
Nu am nimic cu ungurii si pot face ce doresc pe teritoriul lor, dar nu vad cu ochi buni o statuie ce se vrea a fi amplasata in Cluj.
Victor Ponta a facut cateva afirmatii la adresa acestei initiative de a reabilita pe Horthy declarand initiatorul acestui proiect (un ungur) persona non-grata pe teritoriul Romaniei.
Sa speram ca actualii politicieni au invatat bine istoria tarii si nu-si vor bate joc ! Sa speram !

Reclame

Posted on 22 iunie 2012, in Politica and tagged , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Stimate domnule ministru, „Istoria omenirii este suma erorilor care ar fi putut fi evitate”. Este semnificativ că acest aforism îi aparţine marelui politician german Konrad Adenauer. El este cel care a demonstrat că pentru a fi cu adevărat demni de numele de oameni, trebuie să ştim să învăţăm din erori. Pentru ca ele să nu se mai repete, ca răul să nu se banalizeze. Marele poet de origine română B. Fundoianu, devenit apoi, sub numele de Benjamin Fondane, unul dintre marii poeţi moderni ai Franţei care a sfârşit prin a fi ucis la Auschwitz, scria: „Il faut crier jusqu”à la fin des temps” – Trebuie să strigăm până la sfârşitul timpurilor! Gândindu-ne la cei 1006 de români ucişi între 1940 şi 1944 în partea de Transilvanie cedată prin Diktatul de la Viena, la cele 126 de victime ale comunităţii evreieşti din Sărmaşu, exterminată în întregime în octombrie 1944 de armata şi jandarmeria horthyste în retragere, nu vom obosi să strigăm până în veacul veacurilor: Nu lăsaţi fascismul hungarist să reînvie în chiar inima României !

  2. eu sunt roman si sunt de parere ca asa zisi separatisti unguri sunt niste idioti si ca ar trebui sa pateasca ce au patit bieti oameni de la stramosul lor idiot.ei cred ca romani sunt prosti de ucrainieni care au dat donetk si lugansc rusilor nu renuntam la transilvania deloc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: