De ce … in iubire

Acest articol e scris pentru a raspunde la anumite intrebari ce eu le consider esentiale pentru oricine. Domeniul ales e iubirea.
De ce iubim?
Nimeni nu e in stare sa raspunda cu claritate aici. Cel mai aproape de adevar raspuns cred ca este pentru linistea si binele sufletului nostru.
De ce uram din iubire?
Confundam lucrurile, si devine un paradox. Nu poti ura pe cineva ce ai iubit. Urasti comportarea si faptele acelei persoane, urasti ca nu ti-a impartasit iubirea, dar nu o poti ura pe el/ea ( n.m. persoana in cauza). Sunt cazuri speciale si anume tradarile , dar de acestea raspund mai jos.
De ce iubirea e infinita?
Cine a creat acest univers a stiut sa balanseze doua lucruri in baza lungimii lor si anume : iubirea si prostia, le-a facut infinite. Poate ar avea un final orice iubire, dar mintea noastra nu e capabila sa discearna acest amanunt.
De ce trebuie sa ne facem publica iubirea?
Nu e o regula, dar faptul ca lumea accepta iubirea a doua persoane face mult mai usoara iubirea celor doi. E si asa foarte multa presiune intr-o relatie patimasa, daca ar fi si presiunea lumii in ecuatie, totul devine mai greu. Se poate iubi si fara acceptarea lumii , dar e putin mai greu si cu atat mai mult dragostea trebuie sa fie pura.
De ce inselam?
Omul are in ADN sa fie poligam. Sute de ani la rand am fost inoculati de biserica si imprejurari sa admitem ca monogamia e viitorul rasei noastre , cat si a bunului simt. Alegerile ne deosebesc de animale. Tradarea nu are scuza sub orice forma si nu conteaza motivele ce te-au adus in acel punct.
De ce trebuie sa fim fideli?
Fidelitatea e angajamentul care il iei fata de celalalt in ai demonstra ca in viata nu ai nevoie de nimeni altcineva decat el/ea.
De ce mintim in iubire?
Cea mai mare minciuna in iubire e cea care ti-o spui tie si anume ca minti pentru a feri persoana iubita de a fi ranita. Gresit ! Adevarul te face liber in orice mod posibil. O minciuna, oricat de nevinovata inrautateste situatia. Fii sincer , nu protejezi pe nimeni, ci iti dai doar o scuza pentru a gresi.
De ce iertam greselile?
E un act divin a ierta. Omul nu e divin, dar obtine ascensiunea ori de cate ori iarta.

Reclame

Posted on 19 februarie 2013, in Suprarealism and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: